Seks fordeler med online musikkundervisning som du kanskje ikke har tenkt over

Online undervisning blir mer og mer utbredt, og selvom det er en praktisk årsak til at 2020 ble året hvor det for alvor tok fart, så er det gode grunner til at det kommer til å fortsette med å være populært i fremtiden også.

Det er mange fordeler med online musikkundervisning.

Her kommer seks gode grunner til å velge online musikkundervisning, hvis du er i tvil om det er noe for deg. Mange av dem har du kanskje ikke tenkt over.

1. Mindre logistikk, mer fleksibilitet

Tiden som blir brukt på å pendle til/fra undervisningen er ikke uvesentlig når man overveier å starte med musikkundervisning. I tillegg skal elevens og lærerens skjema også passe sammen, og bli enige om hvor og når undervisningen skal finne sted.

Med online musikkundervisning blir alt mer fleksibelt. Du slipper de logistiske utfordringene med å komme til og fra undervisningslokalet. Ønsker du f.eks. undervisning tidlig om morgenen eller etter kl. 20 når barna er lagt? Så er det ofte mye lettere med online undervisning. Via Musikk-undervisning.no kan du finne en lærer som kan undervise akkurat når det passer for deg!

2. Mer for pengene

Faktisk kan det være mer lønnsomt med online undervisning. Det er fordi man kan oppta sekvenser med øvelser underveis i en undervisningstime. Disse kan du se om igjen så mange ganger du ønsker når timer er ferdig. På den måten kan du «gjenbruke» onlineundervisningen og få maksimalt utbytte.

Fordi man sparer tid og penger på logistikken, kan det for noen bli plass til to undervisninger i uken istedenfor en. Hvis man akkurat har startet på et nytt instrument, kan det være en fordel å kickstarte læringen.

Jo selvfølgelig! Man kan alltids finne gratis tutorials på YouTube og de kan være gode å ha, men de er ikke tilpasset deg og dine behov. De er ikke interaktive. En fast tilknyttet onlinelærer kan skreddersy undervisningen til deg og støtte deg i dine fremskritt. Støter du på utfordringer, kan læreren hjelpe deg og motivere deg.

3. Ingen venteliste

Hvis du vurderer å starte med musikkundervisning har du kanskje allerede et instrument klart, og vet noenlunde hva du gjerne vil lære. Da nytter det ikke så mye hvis Kulturskolene og andre musikklærere allerede er fullbooket. Ikke la ventelisten ta pusten fra drømmen din! Finn en onlinelærer og kom i gang med en gang.

4. Fritt valg på alle instrumenter

Ønsker du å spille på det trekkspillet du arvet av oldefar, men du finner ingen lærere i ditt lokalområde? Med online undervisning kan du få fritt valg fra alle hyller og motta undervisning fra erfarne lærere fra hele landet. Thank you, internet!

Lær å spille gitar i hjemmets trygge rammer.

5. Perfekt for den introverte

Noen mennesker tar det for gitt at musikk er en ekstrovert aktivitet, som krever mye sosial interaksjon og kanskje til og med opptredener. Så firkantet er det altså ikke, og for deg som ikke er så glad i den slags, kan online musikkundervisning være et opplagt alternativ.

For noen føles det mer trygt å motta undervisning online uten eksponeringen man kan oppleve i et klasserom. Istedenfor kan man sitte trygt i sitt eget hjem og delta foran et webkamera i datamaskinen. Hvis dette er det som hindrer deg fra å kaste deg ut i det, hvorfor ikke prøve?

Sannheten er jo at vi alle er ulike, og musikkundervisning skal være for alle. null

6. Økt selvstendighet

Våren 2020 foretok vi en spørreundersøkelse blant lærerne på Musikk-undervisning.no. Den viste at lærerne opplevde en positiv sideeffekt av online undervisning: elevene deres ble mer selvstendige og mer modige på å prøve nye ting. Det kan skyldes at de føler seg mer rolige og i kontroll med hva som skjer når de har mulighet for å motta undervisning i hjemmets trygge rammer. Pass på deg selv og andre, og få det beste ut av denne tiden.

Alle kan være med! Det krever ikke masse dyrt utsyr å komme i gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *